Moisander wil met AZ voor vierde plaats gaan

Olga Kroeders

Niklas Moisander hoopt dat AZ de race om de vierde plaats kan volhouden. De Alkmaarders hebben een punt voorsprong op ADO Den Haag. FC Groningen staat twee punten achter.

"Ik denk dat we nu echt voor die vierde plaats moeten gaan", zegt verdediger Moisander tegen Voetbal International. "We spelen nog thuis tegen NAC, ADO Den Haag en De Graafschap en uit tegen Willem II en FC Utrecht. Als je dat vergelijkt met de concurrentie, maakt AZ de beste kans."

"Vorig jaar raakten we, door een 1-1 tegen PSV op de laatste speeldag, de vierde plaats nog kwijt. Dat scheelde uiteindelijk een extra voorronde in de Europa League. Die situatie moeten we zien te voorkomen", aldus de Fin.

"Ik dacht dat het opnieuw weleens een moeilijk seizoen zou kunnen worden. Zeker aanvallend hadden we veel kwaliteit verloren. Maar gaandeweg ging het steeds beter. Vorig seizoen waren Mounir El Hamdaoui, Moussa Dembélé, Jeremain Lens en David Mendes da Silva er nog en werden we vijfde. Daarom zou het een knappe prestatie zijn als we nu die vierde plaats vasthouden."