'Ajax dacht aan ontslag Bergkamp en Jonk'

Peterselieman

De Ajax-leiding heeft sterk overwogen Dennis Bergkamp en Wim Jong op non-actief te stellen, meldt Voetbal International vandaag. Het tweetal maakt deel uit van de plannen van Johan Cruijff, die de Amsterdamse jeugdopleiding drastisch wil reorganiseren en spraken twee weken geleden hier met de legendarische nummer 14 over.

De directie gaf echter geen gehoor aan de plannen en Uri Coronel stelde zijn positie, evenals de Raad van Commissarissen, ter discussie. Sindsdien zitten de plannen in een impasse. Ajax dacht er vervolgens aan Bergkamp en Jonk op straat te zetten, maar na een gesprek van het duo met de Ajax-directie en hoofd jeugdopleiding Jan Olde Riekerink is besloten om over te gaan tot de orde van de dag.

Wat volgde is een vreemde situatie op De Toekomst, omdat Bergkamp en Jonk werknemers zijn van Ajax. Volgens het weekblad is de sfeer op het jeugdcomplex, waar onder meer ook hoofdscout Hans van der Zee weer actief is, om te snijden. Van der Zee werkt onder meer met collega's samen die eerder belastende verklaringen tegen hem aflegden.