Sprinter Douglas beëindigt carrière

Peterselieman

Sprinter Caimin Douglas zet een punt achter zijn carrière. Een aanhoudende rugblessure maakt het voor de 33-jarige atleet onmogelijk om op het hoogste niveau actief te blijven. Douglas beleefde zijn grootste succes in 2003 op het WK atletiek in Parijs door met het Nederlands estafetteteam brons te pakken op de 4x100 meter.

De carrière van de sprinter begon in 1997. Douglas kwam eerst uit voor de Nederlandse Antillen en sinds 2003 voor het Nederlands atletiekteam. Zijn laatste wedstrijd loopt hij juli dit jaar op de Wereld Militaire Kampioenschappen in Rio de Janeiro.

"Het is vervelend om vanwege een blessure te moeten stoppen", zegt Douglas. "Maar het is niet verwonderlijk dat er na het bedrijven van vele jaren topsport wat lichaamsdelen zijn die gaan protesteren." De sprinter richtte zich nog op de Olympische Spelen van 2012, maar kwam tot de conclusie dat hij zijn topniveau niet meer kon halen. "Dat is jammer, maar ik kan vol trots terugkijken op een mooie sportcarrière."

Douglas beëindigt zijn loopbaan als regerend Nederlands kampioen op de 100 meter. Hij heeft ook nog drie andere nationale titels op zak en stond met het estafetteteam in de Olympische finales 4x100 meter van Athene 2004 en Beijing 2008. In 2003 werd hij met Timothy Beck, Patrick van Balkom en Troy Douglas verkozen tot Sportploeg van het Jaar.