Cruijff waarschuwt Barcelona voor Shakhtar

Niels (DerMeister)

Barcelona neemt het woensdag in de kwartfinale van de Champions League op tegen Shakhtar Donetsk. Johan Cruijff weet niet of Barça in staat is de halve finale te halen.

In Spanje droomt men van een halve finale tussen Barcelona en Real Madrid. Voordat de twee Spaanse grootmachten tegenover elkaar komen te staan in de halve eindstrijd, moet er eerst gewonnen worden van respectievelijk Shakhtar Donetsk en Tottenham Hotspur. Barça en Real zijn favoriet voor de halve finale. Maar volgens Johan Cruijff is het verre van zeker dat deze wedstrijd er komt.

De legendarische nummer veertien twijfelt niet aan de kwaliteiten van Real Madrid om Tottenham Hotspur te verslaan. Wel denkt hij dat Barcelona het heel lastig gaat krijgen tegen de opponent uit Oekraïne. "Ik ben er niet zeker van dat Barcelona en Real Madrid elkaar treffen in de halve finale van de Champions League", zegt Cruijff in zijn wekelijkse column in El Periodico de Catalunya.

"Het is overigens niet zo dat ik denk dat Real Madrid wordt uitgeschakeld. Ik ben er zelfs vrij zeker van dat Los Blancos het gaan redden tegen Tottenham. Het is juist Barcelona waar ik me zorgen over maak. Ik weet echt niet wat ik moet verwachten van Shakhtar. De speelstijl van Tottenham is ideaal voor Real Madrid. Maar Shakhtar is een heel andere ploeg. Ze zijn veel gevaarlijker."