Özbiliz: "Ik had drie keer moeten scoren"

Jeffrey

Araz Özbiliz maakte gisteren tegen Heracles Almelo (3-0) zijn eerste officiële doelpunt in het eerste van Ajax. De 21-jarige aanvaller was echter niet tevreden.

Özbiliz viel in de 71ste minuut in en maakte tien minuten later zijn eerste doelpunt. "Nicolai Boilesen kwam door aan de linkerkant en trok de bal voor", vertelt Özbiliz aan Goal.com. "De verdediger blokte het schot van Mounir El Hamdaoui en de bal kwam voor mijn voeten. Ik schoot hem gelukkig binnen."

Daarna kreeg hij een ideale kans om gelijk zijn tweede goal te maken, maar doelman Remko Pasveer doorzag zijn plan. "Eigenlijk had ik er wel drie kunnen maken. Een keer ging een schot net naast en die laatste moest er zeker in. Ik twijfelde en dat moet je niet doen. Daardoor verslikte ik me in de actie en kreeg de keeper tijd om te reageren. Ik had direct moeten schieten."

"Ik was niet echt bezig met die eerste goal", vervolgt de buitenspeler, die zijn elfde Eredivisiewedstrijd speelde. "Ik was goed bezig en dan komen de goals vanzelf. Deze lijn moet ik doortrekken en daar doe ik mijn stinkende best voor. Op die manier hoop ik het de trainer zo moeilijk mogelijk te maken. Het kan nog beter, bijvoorbeeld het herkennen wanneer je een actie moet maken en wanneer niet."