FC Porto in stijl naar Portugese landstitel

Niels (DerMeister)

FC Porto heeft zich vanavond voor de 28e keer gekroond tot landskampioen van Portugal. De ploeg wist concurrent en aartsrivaal Benfica met 1-2 te verslaan en kan daardoor niet meer achterhaald worden door de komende tegenstander van PSV in de Europa League.

Al na negen minuten kwam de kersverse landskampioen op voorsprong door een treffer van Guarín. Benfica kwam korte tijd later op gelijke hoogte dankzij een benutte strafschop van Javier Saviola. Toch was deze gelijke stand van korte duur, aangezien Hulk tien minuten later aan de andere kant ook een strafschop wist te scoren.

Na rust bleven doelpunten uit, maar eindigden beide ploegen wel de wedstrijd met tien man. Aan de kant van FC Porto incasseerde Otamendi twee gele kaarten. Cardozo kreeg namens Benfica in de slotfase een directe rode kaart.

Met nog vijf speelrondes te gaan bedraagt de voorsprong van FC Porto op Benfica zestien punten. De koploper leed dit seizoen nog geen verliespartij. Maar liefst 23 wedstrijden werden gewonnen en twee duels eindigde in een gelijkspel.

In de laatste negen seizoenen werd FC Porto maar liefst zeven keer landskampioen. In 2005 en 2010 was Benfica de beste van Portugal. Ook in de Europa League is FC Porto nog actief. Komende donderdag is Spartak Moskou, de bedwinger van Ajax, in de kwartfinales de tegenstander.