Pedersen: "Bony en ik goed koppel"

Olga Kroeders

Marcus Pedersen kopte Vitesse tegen N.E.C. Nijmegen naar een belangrijke overwinning. De Noorse spits ziet mogelijkheden om een aanvalsduo te vormen met aanwinst Wilfried Bony.

Pedersen werd dit seizoen door Vitesse overgenomen van het Noorse Strømsgodset IF. Sinds zijn overstap wist de talentvolle spits nog geen basisplaats af te dwingen in Arnhem. Met invalbeurten probeert Pedersen zijn waarde te bewijzen. Dat deed hij gisteren opnieuw tegen N.E.C. (2-1 winst).

Albert Ferrer posteerde de Noorse aanvaller naast winteraankoop Wilfried Bony in de frontlinie. Het aanvalskoppel maakte beide doelpunten. "Ik denk dat wij samen een goed koppel kunnen zijn. Waarom niet eigenlijk?", verklaarde matchwinner Pedersen tegenover Omroep Gelderland.

De jeugdinternational van Noorwegen is te spreken over ploeggenoot Bony. "Hij is heel sterk, kan ballen vasthouden en is gewoon een goede spits voor Vitesse. Mijn situatie is zoals hij is. Ik kan er weinig aan doen, moet er mee leren omgaan, maar vind wel dat ik hoor te spelen."