N.E.C.-spelers verlaten Gelredome via zijdeur

Olga Kroeders

De spelers van N.E.C. Nijmegen hebben na afloop van de derby met Vitesse (2-1 verlies) het stadion niet op de gebruikelijke wijze kunnen verlaten.

Na afloop van het duel verzamelden enkele aanhangers van Vitesse zich rond de hoofdingang van het stadion om de spelers van Vitesse en N.E.C. op te wachten. Om veiligheidsredenen werd daarom besloten dat de spelers van de Nijmeegse club via de zij-ingang het stadion zouden verlaten, zo meldt De Gelderlander.

Ongeveer drie kwartier na het einde van de wedstrijd kwamen de spelers van N.E.C. weer terug naar de catacomben bij de kleedkamers. Vervolgens moesten zij weer het veld op om via de zijkant van het stadion de spelersbus te bereiken. Uiteindelijk reed de bus probleemloos terug naar Nijmegen.

Tot vanmiddag waren er geen verontrustende berichten van problemen tussen supporters van de rivaliserende clubs. De derby werd gewonnen door de thuisploeg. Wilfried Bony en Marcus Pedersen verzorgden de Arnhemse treffers. John Goossens bezorgde N.E.C. een doelpunt.