Let ligt lazarus op snelweg

Redactie

De politie heeft zaterdagavond op de A67 bij de Duitse grens een stomdronken voetganger uit Letland van de snelweg geplukt. Passanten hadden de politie gewaarschuwd omdat de man op de snelweg lag.

Toen agenten hem kwamen ophalen, zat de 40-jarige man tegen een vangrail. Hij kon zich niet herinneren hoe hij op de snelweg terecht was gekomen. Toen de agenten hem vroegen wat hij dan op had, liet zijn geheugen hem echter niet in de steek. De man kon zich nog een liter wodka en enkele flessen bier herinneren.

Het mysterie werd opgehelderd toen even later nog een melding binnenkwam van een man die op de snelweg liep. Deze keer ging het om een 39-jarige vrachtwagenchauffeur uit Letland. De twee waren op weg naar België en hadden een stop in Venlo gemaakt.

De 39-jarige Let kreeg een boete van 280 euro voor het lopen op de snelweg. De 40-jarige Let kreeg 600 euro boete voor het belemmeren van het verkeer en het niet bij zich hebben van een legitimatiebewijs. Hij is zondagochtend na verhoor vrijgelaten.