Opnieuw branden in duingebied Bergen

Redactie

In het duingebied van Bergen en Schoorl hebben dit weekend opnieuw brandjes gewoed. Vrijdag was het raak in de buurt van de Kerkelaan in Bergen, zaterdag woedde een kleine duinbrand in Schoorl bij de Hargerstrandweg, meldt de politie zondag. In beide gevallen bleef de schade beperkt.

De brand bij de Kerkelaan werd vrijdag rond 17.45 uur ontdekt. Een halfuur later kon de brandweer al het sein brand meester geven. De brand in Schoorl werd zaterdag rond 17.30 uur opgemerkt. Omdat ook deze brand snel werd ontdekt, kon de brandweer het vuur eenvoudig blussen.

Het Noord-Hollandse Bergen en omgeving worden al enige jaren geteisterd door branden. In sommige gevallen zorgden de branden voor veel schade en overlast. Bij veel branden in het gebied werd tot nu toe brandstichting vermoed. Dat was onder meer het geval bij een brand in augustus, toen een gebied van 100 vierkante meter aan duinen en bosjes in brand stond in Bergen aan Zee.

In april woedde daarnaast een grote brand in dezelfde plaats die een gebied van 1 bij 2 kilometer verwoestte. In het najaar van 2009 woedden ook verschillende branden in het gebied. Meerdere keren moesten bewoners worden geëvacueerd omdat het vuur de bebouwde kom dreigde te bereiken.