Gascoyne: "Lotus zal in Sepang sterker zijn"

Peterselieman

Technisch Directeur Mike Gascoyne is er van overtuigd dat Team Lotus komend Formule 1-weekend in Maleisië beter voor de dag zal kunnen komen. Het team rijdt in Sepang een thuiswedstrijd en omdat het team de problemen van Australië opgelost heeft zou volgens de Brit de T128 wel eens goed voor de dag kunnen gaan komen in Maleisië.

Team Lotus hoopte in de winter het gat met het middenveld te kunnen dichten, maar in Melbourne bleek hiervan geen sprake te zijn geweest. Wel bleef het team Virgin en HRT ruim voor qua snelheid. Het tempo in de race stemde Gascoyne wel tot tevredenheid.

"We verlaten Australië met gemengde gevoelens over de race. Het tempo van Heikki (Kovalainen) in de eerste ronden was een goede stap voorwaarts voor ons en het tempo van Jarno lag dichtbij wat we in de wintertesten hadden laten zien. We worstelden echter het hele weekend met de banden en enkele kleine problemen waar we nu tijd voor hadden om die in de fabriek op te lossen," zei Gascoyne.

Team Lotus had in Melbourne moeite om hitte in de voorbanden van de T128 te krijgen, iets wat in Maleisië een stuk makkelijker zou moeten gaan. Bovendien zou de auto volgens de Brit gemaakt moeten zijn voor de baan in Sepang, waardoor de prestaties vele malen beter zouden moeten zijn dan tijdens het eerste raceweekend.