[Serie A] AC Milan wint ruim van Internazionale

Peterselieman

AC Milan heeft een gevoelige tik uitgedeeld aan Internazionale in de beladen stadsderby. De ploeg van trainer Massimiliano Allegri was met 3-0 te sterk. Alexandre Pato had met twee treffers een belangrijk aandeel in de zege. De voorsprong van koploper AC Milan op de stadsgenoot bedraagt nu vijf punten.

Bij Milan deden Mark van Bommel en Clarence Seedorf de hele wedstrijd mee. Urby Emanuelson kwam zes minuten voor tijd in het veld. Bij Internazionale had Wesley Sneijder een basisplaats.

Milan kwam al in de eerste minuut op voorsprong. Doelman Júlio César pareerde nog een inzet van Robinho, maar in de rebound schoot Pato raak. Voor rust trof Van Bommel met een schot nog de lat. In de tegenaanval haalde keeper Christian Abbiati een kopbal van Thiago Motta van de lijn.

Tien minuten na de onderbreking moest Internazionale met tien man verder nadat oud-Ajacied Christian Chivu de doorgebroken Pato aantikte. Niet veel later besliste Pato het duel door een mislukt schot van Ignazio Abate binnen te koppen.

Antonio Cassano benutte in de slotfase nog een strafschop. In de daaropvolgende feestvreugde trok de aanvaller echter zijn shirt uit, waarvoor hij een gele kaart kreeg. Cassano kon in blessuretijd vervolgens nog vertrekken nadat hij tegen zijn tweede gele kaart aanliep voor een harde overtreding.


AC Milan klopt Internazionale makkelijk (Foto: Novum)