AZ laat zes Telstar-huurlingen gaan

Michel (methodmich)

AZ neemt na dit seizoen afscheid van zes spelers die momenteel op huurbasis voor Telstar spelen. De zes werden in het kader van het samenwerkingsverband tussen beide clubs in de Jupiler League gestald. Zij hebben zich niet dusdanig ontwikkeld, dat AZ toekomst voor hen ziet in Alkmaar. Drie andere huurlingen maken nog wel kans op een contract.

Mike Boelee, Ilias Haddad, Kevin Brands, Jeroen Tesselaar, de Est Marek Kaljumäe en de Zweed Zlatan Krizanovic zijn in de ogen van de technische leiding van AZ niet in staat om binnen één of twee jaar uit te groeien tot basisspelers in Alkmaar. Boelee en Kaljumäe komen bij Telstar al nauwelijks aan spelen toe. De zes zijn komende zomer transfervrij.

Voor Edwin Gyasi, Furdjel Narsingh en Milan Hoek is nog wel toekomst bij AZ. Gyasi sluit in de voorbereiding op komend seizoen aan bij de selectie van trainer Gertjan Verbeek. Narsingh kan een nieuw contract tegemoet zien, terwijl de op amateurbasis spelende Hoek vermoedelijk ook een profcontract mag tekenen.