Preud'homme vindt titel het belangrijkst

Olga Kroeders

Voor FC Twente breken er belangrijke tijden aan. De Tukkers zitten in de finale van het Nederlandse bekertoernooi, staan in de kwartfinale van de Europa League en zijn een goede kandidaat voor het kampioenschap. Trainer Michel Preud'homme heeft echter wel een duidelijke voorkeur. "Een kampioenschap geeft op het einde het meest."

"Op sportief en financieel gebied", legt de Belgische oefenmeester uit. "Rechtstreekse plaatsing voor de Champions League is heel belangrijk voor ons. En dat voorrecht krijg je bijvoorbeeld niet als je de Europa League wint. Een beker is mooi en een Europese beker zelfs schitterend, maar een kampioenschap blijft het belangrijkst."

In de race om de nationale titel speelt FC Twente zaterdag een belangrijke thuiswedstrijd tegen koploper PSV. Preud'homme weigert de term 'cruciaal' te gebruiken, maar beseft wel dat zijn ploeg bij winst de kansen in eigen hand houdt.

"Je kan niet spreken van een favoriet", wijst hij naar het minieme verschil van een punt op de ranglijst tussen de nummers een en twee. "PSV heeft spelers met kwaliteit. Ze kunnen goed de bal rond laten gaan en weten op het juiste moment te 'prikken'. Maar wij hebben ook de mogelijkheid om PSV pijn te doen. En ons thuisvoordeel kan ook heel belangrijk zijn."


Preud'homme vindt titel het belangrijkst (Foto: Novum)