Vermeer terug in Ajax-selectie

Peterselieman

Kenneth Vermeer zit dit weekend bij de selectie van Ajax voor het duel tegen Heracles Almelo. Trainer Frank de Boer kan komende zondag ook weer beschikken over Mounir El Hamdaoui.

Vermeer scheurde in de aanloop naar het seizoen zijn achillespees en keerde onlangs na lang revalideren terug bij Jong Ajax. De Boer wilde nog niet zeggen of de goalie tegen Heracles meteen op het doel staat of dat Jeroen Verhoeven nog de voorkeur zal krijgen. De oefenmeester mist Maarten Stekelenburg, Toby Alderweireld en Rasmus Lindgren door blessures en Jan Vertonghen door een schorsing. Daarom zal hij nog een extra verdediger meenemen, waarbij hij moet kiezen tussen Dico Koppers en Nicolae Boilesen.

De Boer is blij dat hij weer kan beschikken over El Hamdaoui. "We hebben alles uitgesproken. Mounir heeft de laatste weken erg goed getraind. Als ik hem opstel, dan is dat als spits. Hij heeft veel kwaliteiten. Met een Mounir in vorm hebben we meer kans op een tweede eindklassering."

De spits is blij dat hij weer bij de selectie zit. "We hebben alles uitgesproken en ik speel waar de trainer dat wil. Het is jammer dat we de laatste weken een beetje achterop zijn geraakt. We moeten nu van wedstrijd naar wedstrijd leven. Dan zien we wel."