Emanuelson: "Op straat merk je rivaliteit Milan-Inter"

Peterselieman

De cruciale derby tussen AC Milan en Internazionale staat voor de deur. Urby Emanuelson hoopt voor AC Milan op zijn eerste derbyminuten. Hij maakte Ajax-Feyenoord en Feyenoord-Ajax diverse keren mee. Wat Emanuelson moet verwachten vindt hij moeilijk te zeggen. "Ik weet het niet. Het is mijn eerste derby...", aldus de linkerflankspeler in gesprek met Goal.com.

"Ik weet dat de supporters een verband hebben gesloten dat ze niet met elkaar zullen vechten", vertelt hij. "Maar op straat merk je wel dat er rivaliteit is. Al heel snel toen ik hier was merkte ik dat er naar deze wedstrijd werd toegeleefd, ook omdat het gat steeds kleiner werd. Over andere competitieduels werd steeds minder gepraat."

"Ik moet zeggen dat de manier waarop dat beleefd wordt bijzonder is", zegt Emanuelson. Wie in Milaan wandelt, loopt het risico Wesley Sneijder en Emanuelson samen te spotten. In de aanloop naar de derby wellicht dubieus? "We worden vaker samen gezien, dus ik denk niet dat de mensen dat vreemd vinden. Wesley is daar een grootheid, dat merk ik wel. Het wordt zaterdag een hele mooie wedstrijd."

Emanuelson start vermoedelijk op de bank. De afgelopen weken kon hij zo nu en dan rekenen op een invalbeurt. Bij Inter start Sneijder in de basis. De wedstrijd begint zaterdag om 20:45 uur.