HRT wil Lotus en Virgin in mei kloppen

Peterselieman

Hispania Racing heeft, ondanks het niet kwalificeren voor de Grand Prix van Australië, grote plannen voor dit F1-seizoen. In Spanje zal het team met een upgrade voor de F111 komen en volgens eigenaar Jose Ramon Carabante zullen hiermee Team Lotus en Marussia Virgin Racing voorbijgegaan worden.

Carabante bevestigt dat HRT begin dit jaar kampte met financiële problemen. "Als we het budget van de andere teams hadden gehad dan waren we met 3.000 testkilometers naar Australië gekomen. Net zoals vorige winter begonnen we de ontwikkeling van de nieuwe auto te laat door budgetproblemen. We waren dichtbij enkele sponsordeals, maar deze ketsten op het laatste moment af," zei Carabante die zei dat het budget van HRT voor dit seizoen 45 miljoen euro is.

"In Australië reed Liuzzi elf ronden, had hij er twintig gedaan dan had hij zich gekwalificeerd. Slechts 1,7 seconden boven de limiet blijven, terwijl we nauwelijks gereden hadden is een wonder," zei de Spanjaard die zei dat in Maleisië de 2011-voorvleugel zal volgen en in Spanje een geheel nieuw aerodynamisch pakket. "Het zal genoeg zijn om voor Lotus en Virgin te geraken. Vorig jaar stonden we er slechter voor dan nu en stonden we boven Virgin, ondanks dat dat team twee keer ons budget te besteden had en achter Lotus door slechts één ongeval."

Carabante ging ook even in op de kritiek die er na Australië op HRT neergedaald is. Hij zegt dat het vreemd is dat een ander langzaam team zoals Virgin geen enkele kritiek heeft gekregen in de pers.