FIA: "Programmeerfout bij vleugel Barrichello"

Peterselieman

Autosportfederatie FIA heeft toegegeven dat de introductie van de beweegbare achtervleugel niet geheel vlekkeloos is verlopen. Zo kon Williams-rijder Rubens Barrichello het onderdeel in het begin van de race niet gebruiken door een programmeerfout.

Bij Barrichello was de vleugel ingesteld om te werken in het tweede deel van het circuit van Melbourne. terwijl dit in de laatste sector had moeten zijn. Hierdoor kon de Williams-rijder ondanks dat hij enkele malen dicht achter zijn voorligger reed het systeem niet activeren. Het team van de Braziliaan kaartte dit aan bij de FIA, die het probleem daarna snel oploste. zodat Barrichello alsnog enkele rijders in kon halen.

Hieronder was Renault-rijder Nick Heidfeld die een teleurstellend weekend beleefde en in Australië buiten de punten eindigde, terwijl teamgenoot Vitaly Petrov derde werd. De oorzaak van het missen van snelheid in de race lag in een aanrijding met Sébastien Buemi in de eerste ronde, waardoor de R31 van de Duitser anderhalve seconde per ronde tekort kwam.