Van Bommel lijkt tijdig fit voor Milanese derby

Olga Kroeders

AC Milan kan in de stadsderby tegen Internazionale vermoedelijk toch een beroep doen op Mark van Bommel. De aanvoerder van Oranje miste de twee interlands tegen Hongarije.

De middenvelder raakte vorige week geblesseerd tijdens het trainingskamp van het Nederlands elftal. Van Bommel trainde vandaag weer mee bij Milan en lijkt op tijd fit voor het topduel met regerend landskampioen Internazionale. Op het middenveld komt hij Wesley Sneijder tegen.

Naast Van Bommel kon trainer Massimiliano Allegri woensdag ook weer beschikken over Alexandre Pato en Kevin-Prince Boateng. Beiden kampten de afgelopen tijd met lichte blessures. De rentree van Pato komt goed uit voor Allegri omdat Zlatan Ibrahimovic geschorst is voor zaterdagavond.

Achter de naam van Andrea Pirlo staat nog een vraagteken. De ervaren middenvelder staat al langere tijd buitenspel. Milan staat voorafgaand aan de derby van Milaan twee punten voor op nummer twee Inter. In San Siro strijden beide Italiaanse grootmachten om de eerste plaats.