Van den Boog: "Wij gaan gewoon door"

Olga Kroeders

Rik van den Boog ziet nog geen aanleiding om zelf op te stappen naar aanleiding van het besluit van het bestuur en de Raad van Commissarissen om hun functie neer te leggen.

Na het conflict met Johan Cruijff is het bestuur en de RvC opgestapt. Totdat de nieuwe RvC wordt aangesteld blijven de huidige beleidsbepalers zitten. De nog te vormen RvC kan de directie onder leiding van algemeen directeur Van den Boog wegsturen. Tot die tijd blijft hij gewoon doorgaan.

"Wij gaan gewoon door met onze werkzaamheden zolang de huidige RvC er zit", citeerde NUsport Van den Boog. "Het is jammer. Er gebeuren momenteel zoveel goede dingen bij Ajax. We kwalificeerden ons dit seizoen voor de Champions League, wonnen vorig jaar de KNVB-beker en we zijn financieel gezond", aldus Van den Boog. De algemeen directeur kon niet zeggen welke gevolgen het aantreden van een nieuwe RvC voor zijn functie heeft.

Voorzitter Uri Coronel betreurt de gang van zaken. "De plannen hadden binnen de huidige organisatie goed uitgevoerd kunnen worden, sterker, ze zúllen uitgevoerd worden. Ontslagen waren voor de uitvoering van de plannen niet nodig. Johan heeft nu de kans om de handschoen op te pakken. Maar tenzij hij algemeen directeur wordt, dan zal hij tegen dezelfde problemen op gaan lopen. De eindverantwoordelijken kan je geen eisen opleggen. Statutair en wettelijk hebben directie en RvC de eindverantwoordelijkheid."