Glock: "Kunnen niet zo verder gaan"

Peterselieman

Timo Glock is niet te spreken over de Marussia Virgin Racing MVR02. De Duitser zegt dat het team het organisatorisch op de rit heeft, maar dat de auto dit verre van is. De volledig met CFD ontworpen bolide zou over te weinig downforce beschikken.

"Op gebied van organisatie en ontwikkeling hebben we veel vooruitgang geboekt. Maar onze prestaties zijn juist achteruit gegaan. De andere teams hebben enorme stappen gemaakt en daartoe zijn wij niet in staat gebleken. In Barcelona vermoedden we het al en in Australië werd bevestigd dat we niet hebben bereikt wat we voor ogen hadden," zei Glock tegen Autosport.

Virgin bleef in het eerste deel van de kwalificatie in Australië binnen de 107% van de snelste tijd, maar daar was volgens de Duitser alles mee gezegd. "We hadden nog wel wat marge. Maar als de topteams op zachte banden gaan rijden in Q1 en voluit gaan, hebben we een serieus probleem." Het goedmaken van de achterstand gaat lastig worden. "Maar er moet iets gebeuren. We kunnen het ons niet veroorloven op deze manier verder te gaan. De auto is op zich goed in balans, maar we hebben niet genoeg downforce. Daar moet het team aan werken."

Virgin is het enige team dat alleen met behulp van computers de bolide ontwikkeld, iets wat buiten de Formule 1 goed werkt. Volgens Glock moet het team voor de F1 misschien anders besluiten. "Mogelijk komen we daardoor minder goed uit de verf. De anderen combineren CFD met een windtunnel. Wellicht moeten we een heroverweging maken op dit punt."