Elk kwartaal nieuwe games voor tekentablet

Redactie

Het is de bedoeling dat er elke drie tot vier maanden nieuwe games verschijnen die gebruikmaken van het uDraw-tekentablet voor de Nintendo Wii. Dat heeft een woordvoerder van game-uitgever THQ bekendgemaakt tegenover het Britse gamevakblad MCV. Het tekentablet is de eerste accessoire voor de Nintendo Wii waarvoor met regelmaat games worden uitgegeven.

Het tekentablet werd in maart op de markt gebracht samen met een tekenprogramma, het tekenavontuur Krabbels Grote Avontuur en een digitale versie van het gezelschapsspel Pictionary. De eerstvolgende game is het avontuur Spongebob: De Onnozele Krabbelaar voor kinderen dat rond Pasen uit moet komen.

Door de Wii-afstandsbediening aan het tekentablet te bevestigen, worden bewegingen die gemaakt worden met het tablet geregistreerd. Een meegeleverd pennetje maakt het mogelijk om via het tablet tekeningen op het beeldscherm tot leven te roepen.

THQ is erg te spreken over het succes van het tekentablet. In eerste instantie wilde het bedrijf tot eind maart een miljoen exemplaren van het spel verschepen. Dat zijn er inmiddels 1,7 miljoen geworden.