True Grit-ontdekking wordt Doornroosje

Martijn van Veen

Hailee Steinfeld heeft getekend voor de film Sleeping Beauty. De 14-jarige actrice werd in één klap wereldberoemd met haar rol als Mattie Ross in de western True Grit, naast Jeff Bridges en Matt Damon. De film over de Schone Slaapster focust zich op de droomwereld van de prinses, schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline.

Het scenario wordt een herbewerking van het bekende sprookje. Doornroosje wordt nog steeds door een heks vervloekt tot een eeuwige slaap, maar ditmaal moet de prinses uit haar droomwereld zien te ontsnappen. Verwacht wordt dat de film daarom hevig leunt op grootse speciale en visuele effecten.

Momenteel bestaat een opleving van sprookjesverfilmingen. Disney is al bezig met een eigen versie van Doornroosje getiteld Maleficent, met Tim Burton als regisseur en Angelina Jolie als beoogde kwade heks. Red Riding Hood, over Roodkapje die het met een weerwolf aan de stok krijgt, gaat op 21 april in première.

Sneeuwwitje is ook sterk vertegenwoordigd. In Snow White and the Huntsman zijn Kirsten Stewart en Charlize Theron te zien en in The Brothers Grimm: Snow White spelen Julia Roberts en Arnie Hammer de hoofdrollen.

Wanneer Steinfeld als Doornroosje te zien is, is nog niet bekend. Het is nog afwachten welke studio toehapt om de film te produceren.


True Grit-ontdekking wordt Doornroosje (Foto: Novum)