Verkoop Marvel vs Capcom 3 valt tegen

Redactie

De vechtgame Marvel vs Capcom 3: Fate of Two Worlds verkoopt minder goed dan game-uitgever Capcom had gehoopt. Tot op heden zijn wereldwijd twee miljoen exemplaren van de game verscheept naar winkels. Hier heeft de game bijna zes weken over gedaan. De vechtgame Street Fighter IV, van dezelfde uitgever, had in 2009 slechts twee weken nodig om dit aantal te behalen. Desondanks noemt het Japanse bedrijf de verkoop van Marvel vs Capcom succesvol.

In oktober gaf de uitgever aan dat het bedrijf verwachtte dat Marvel vs Capcom 3: Fate of Two Worlds beter zou verkopen dan het vechtspel Street Fighter IV. Dankzij de merknaam Marvel zou de game een breder publiek aan moeten spreken. Om succesvoller te zijn dan Street Fighter IV moeten er zeker 3,2 miljoen exemplaren van de Marvel-vechtgame verkocht worden.

Marvel vs. Capcom 3: Fate of Two Worlds werd in februari uitgegeven voor de Xbox 360 en Playstation 3. Het vechtspel zet karakters van Marvel Comics tegenover gamepersonages van Capcom. Zo is het mogelijk dat Wolverine en Captain America vechten tegen Ryu en Viewtiful Joe.