Valverde mag terugkeren bij Movistar

Peterselieman

Alejandro Valverde zal volgend jaar bij zijn terugkeer in het wielerpeloton geen moeite hebben bij het vinden van een ploeg. Team Movistar, het voormalige Caisse d'Epargne, heeft al aangegeven dat het de Spaanse renner graag weer in haar armen wil sluiten. De coureur stond vanaf 2005 al onder contract bij het team.

Valverde moet momenteel noodgedwongen toekijken, omdat hij een schorsing uitzit. De Spanjaard had namelijk banden met dopingarts Eufemio Fuentes, maar betrapt op het gebruik van verboden middelen is hij nooit. Desondanks is hij geschorst tot begin 2012.

Movistar wil de renner graag onderdak bieden. "Valverde is één van de allergrootste renners en zal bij veel ploegen op het verlanglijstje staan. Dit soort renners worden altijd door de ploegen in de gaten gehouden. We zullen proberen Alejandro te helpen om zijn genialiteit te behouden, om vervolgens zijn terugkeer mogelijk te maken. Vanwege onze persoonlijke verhoudingen en vanwege onze structuur, zullen we ons best doen om Valverde weer in te lijven als hij terug komt," zei ploegleider Eusebio Unzué tegen Diario de Navarra.