Williams wil uitlaatsysteem Red Bull kopiëren

Peterselieman

Het Formule 1-team van Williams zegt te werken aan een nieuw uitlaatsysteem. De Britse renstal zegt dat voor het ontwerp vooral gekeken is naar Red Bull Racing en dat het nieuwe ontwerp half april in China al geïntroduceerd zal gaan worden. In Australië kwamen de auto's van Rubens Barrichello en Pastor Maldonado door versnellingsbakproblemen niet aan de finish.

"We plannen om met dat uitlaatsysteem in Shanghai te racen. Het is een vrij significante stap, hopelijk helpt het ons flink naar voren op de grid. De ontwikkeling ervan begon na de test in Valencia. Daar zagen we het voor het eerst toen Red Bull Racing op de laatste dag met dit uitlaatsysteem reed en dat idee hebben we gekopieerd. De oplossingen van Renault en Mercedes GP hebben we ook geprobeerd, maar we gaan voor de variant van Red Bull Racing," zei technisch directeur Sam Michael tegen Autosport.

"We hebben ons uitlaatsysteem aardig aan moeten passen door de verpakking van de collector bij de Cosworth-motor. Dat is bij ons achterwaarts geregeld. Bij een voorwaartse collector en een U-bocht was het makkelijk geweest om het systeem van Red Bull Racing na te maken. We hebben gepoogd om het in Melbourne al in te zetten, maar dat lukte ons niet."