'Mortal Kombat krijgt een online code'

wc-eend

Een anonieme tipgever heeft Joystiq verteld dat Warner Bros ook gebruik gaat maken van de 'online pass' bij het spel Mortal Kombat. Dit is een code die je krijgt bij aankoop van de game voor de multiplayer van het spel. Mensen die de game tweedehands zullen kopen moeten apart zo'n nieuwe code erbij kopen als de originele al verbruikt is.

Ditzelfde zal ook gaan gebeuren voor F.E.A.R. 3 en Batman: Arkham City. Alhoewel de laatste geen multiplayer zal bevatten kan het wel zijn dat er bepaalde features of extra content online beschikbaar is. De tipgever heeft Joystiq een email gegeven die bedoeld was voor retailers.

Uit de email blijkt verder ook dat Warner Bros de online code niet zal gaan promoten door het op de omslag te zetten. Het zal aan retailers van de tweedehands games zijn om mensen erop te wijzen dat ze een nieuwe code moeten aanschaffen. Zo'n code kost 800 MSP of zo'n €8,-. Uitgevers THQ en EA werken beide ook al met een soortgelijk systeem voor online spelen en tweedehandsgames.