Mihaylov wil terugkeren naar Liverpool

Peterselieman

Nikolay Mihaylov is dit seizoen uitgegroeid tot een vaste waarde onder de lat van FC Twente, maar als het aan hemzelf ligt gaat hij terug naar Liverpool.

De Engelse grootmacht nam Mihaylov in 2007 over van Levski Sofia, maar Mihaylov kwam nooit bij The Reds aan de bak. Twente nam de Bulgaar vorig jaar definitief over van Liverpool, dat in het contract wel een optie tot terugkoop op liet nemen. Als het aan Mihaylov ligt keert hij terug naar de Merseyside.

"Liverpool is gigantisch", aldus de sluitpost tegenover Radio Darik. "Ik kreeg in Engeland geen werkvergunning, waardoor ik niet aan de bak kwam. Dat lijkt me nu geen probleem meer, omdat ik inmiddels bij het Bulgaarse nationale elftal speel. Ik denk dat een terugkeer naar Liverpool realistisch is."

Pepe Reina is de ongenaakbare nummer één tussen de palen van Liverpool, maar Mihaylov weet beter. De Bulgaar zegt dat de Spaanse doelman wil terugkeren naar Spanje. "Hij wil al zo'n twee jaar terug, ik snap het wel. Reina is één van de beste keepers ter wereld en Liverpool is misschien wel te klein voor hem."