Van Marwijk: "Het was nonchalant en naïef"

Peterselieman

Bert van Marwijk leek allesbehalve gelukkig na de met 5-3 gewonnen wedstrijd van Nederland tegen Hongarije. "We hebben grote gedeeltes van de wedstrijd naïef gespeeld."

Vrolijk stond Bert van Marwijk niet voor de camera van SBS6. Hoewel zijn Nederlands Elftal de winst had gepakt met 5-3, bleef hij nuchter en was hij niet te spreken over het spel van zijn ploeg. "Opgelucht is het goede woord. Dit maak je niet vaak mee. Iedereen verwacht dat je het voetbal laat zien zoals we in Hongarije deden, en daar hoort discipline bij. Dat ging in het begin ook goed, we komen vrij snel op 1-0. Daarna hadden we genoeg kansen om de tweede te maken, dan zou de tegenstander het al gauw opgeven."

Maar Oranje verzuimde die tweede te maken en in de tweede helft kwam de klad er al gauw in. Hongarije scoorde binnen enkele minuten de 1-1 en de 1-2. "Het begon bij nonchalance, onnodig de bal inleveren, iedereen wilde de bal maar hebben en er was geen diepte in het spel. Dan ga je gauw tegen jezelf spelen."

Van Marwijk zag wel positieve punten, maar blijft de gevaren van de wedstrijd benadrukken. "We hebben bij vlagen briljant gespeeld, maar we hebben ook grote gedeeltes naïef gespeeld, en in die naïeve periodes kun je wedstrijden verliezen. We hebben een beetje geluk gehad, maar dat mag ook wel een keer."