Ferguson voorziet chaos in FA Cup-weekend

Olga Kroeders

Manchester United-coach Sir Alex Ferguson gelooft dat het 'absolute chaos' zal worden in Londen in het FA-cup weekend over drie weken,als daar twee halve finales worden gespeeld.

Op zaterdag 16 april neemt Manchester United het op tegen stadsgenoot en aartsrivaal City in het Wembley-stadion in Londen. Een dag later spelen Stoke City en Bolton Wanderers de andere halve finale in hetzelfde stadion.

"Denk maar eens aan deze ene belangrijke kwestie: er zullen 60.000 mensen vanuit Manchester komen - als je denkt aan hoeveel benzine dat kost, is dit al een ergerlijke kwestie", vertelt Ferguson aan The Guardian.

"Denk aan het aantal mensen dat vanuit het Noordwesten zal komen. Fans van Stoke, Bolton, City en United - in hetzelfde weekend dat Liverpool bij Arsenal speelt. En je hebt mensen die naar de marathon van Londen komen kijken. Het zal absolute chaos worden."

Ferguson geeft aan dat aan al die dingen waarschijnlijk niet gedacht is. "Je hebt Villa Park en Anfield (stadions van Aston Villa en Liverpool) hier om de hoek. Het is echt ongelofelijk, maar er kan niks aan gedaan worden. Het is altijd mooi om naar Wembley te gaan, maar doe dat dan alleen voor de finale."

Over de wedstrijd zelf zegt de oefenmeester: "Het is de loting die iedereen verwachtte. Ik had een sterk gevoel dat we City zouden krijgen. Ik zeg niet dat er een warme en koude bal waren, maar het is misschien de loting die veel mensen wilden - en een loting die veel mensen niet wilden."