Butt bezig aan laatste profjaar bij Bayern München

Olga Kroeders

Jörg Butt stopt aan het einde van het seizoen bij Bayern München. Dat zegt de 36-jarige keeper in het Duitse tijdschrift Kicker. Butt, die in 2008 overkwam van Benfica, gaat zich in het nieuwe seizoen bezighouden met de jeugdopleiding van de recordkampioen uit Zuid-Duitsland.

Butt maakte in 1994 bij VfB Oldenburg zijn debuut in het Duitse betaalde voetbal. Na drie jaar verhuisde de keeper naar Hamburger SV, waar hij in vier seizoenen 133 competitiewedstrijden speelde en negentien keer scoorde. De sluitpost neemt ook regelmatig strafschoppen.

In 2001 werd de viervoudig Duits international opgepikt door Bayer Leverkusen. Na zes seizoenen met 191 Bundesligaduels en zeven goals volgde een kortstondige periode bij Benfica. Hij speelde in Portugal slechts één competitiewedstrijd. De afgelopen drie jaar kwam hij uit voor Bayern München, waar hij inmiddels tweede keeper is achter Thomas Kraft.

Butt denkt dat hij wel een goede opvolger weet voor Bayern. "Ik denk dat Manuel Neuer zeer interessant is voor Bayern. Ondanks zijn nog jeugdige leeftijd is hij al zeer ervaren." De 25-jarige Neuer is de laatste jaren eerste keeper bij Schalke 04 en heeft zich sinds 2009 ook verzekerd van een plaats onder de lat in het Duitse nationale elftal.


Butt bezig aan laatste profjaar bij Bayern München (Foto: Novum)