Janssen over topper: "Ik ga het halen"

Peterselieman

Theo Janssen is ervan overtuigd dat hij kan spelen in de topper van komend weekend tussen FC Twente en PSV. De middenvelder heeft de training inmiddels weer hervat.

Janssen had een knieblessure en liet daarom de interlands met het Nederlands elftal tegen Hongarije aan zich voorbij gaan. Hij nam een week rust om te herstellen na het competitieduel met Excelsior en dat heeft hem goed gedaan. "Ik ga het halen. Dat is voor mij nooit een punt van twijfel geweest", zegt Janssen tegenover De Telegraaf.

Hoewel Janssen de training heeft hervat, kan hij nog niet gelijk alles doen. "Deze week ga ik de training rustig opbouwen. Op dit moment mag ik nog geen duels aangaan. Er zit nog steeds een beetje vocht in de knie. Die blessure had niks te maken met eerdere knieproblemen of met het kunstgrasveld van Excelsior. In de eerste minuut kreeg ik net boven de knie een tik, waardoor mijn knie tijdens de wedstrijd volliep met vocht."

Doordat Janssen Oranje had afgezegd had hij een week rust. De middenvelder baalt. "Ik was veel liever in het ritme gebleven van twee wedstrijden per week en had heel graag de duels met Oranje meegemaakt. Nu moet ik toch weer opstarten."