Pirelli tevreden over terugkeer in F1

Peterselieman

Na bijna twintig jaar afwezigheid keerde Pirelli dit seizoen terug in de Formule 1. De Italiaanse bandenmaker is tevreden over hoe het eerste Grand Prix-weekend in Australië verlopen is.

"We hadden geen problemen en de slijtage was lager dan verwacht," zei de autosportbaas van Pirelli, Paul Hembery, tegen het Franse Auto Hebdo. De Brit was verrast door de strategie van Sauber-rijder Sergio Pérez. "We dachten even dat we een stop hadden gemist. Zijn rijstijl en zijn auto waren sleutelfactoren. Toch zou het me verbazen als we deze strategie vaker zien."

Hembery is blij dat er verschillende bandenstrategieën te zien waren. "Zoals verwacht kozen de meeste coureurs voor twee stops. Maar er was ook variatie. Teams hebben dus de kans om de race creatief in te delen." Toch had hij, volgens Auto Motor und Sport, nog een verbeterpunt gezien, namelijk de bandenmarkering. "De gele logo’s waren volgens mij duidelijk te zien. Het zilver was inderdaad wat lastiger te zien. Maar als dat ons grootste probleem is, kunnen we tevreden zijn."