Clijsters te sterk voor Martinez

Olga Kroeders

Kim Clijsters heeft met de nodige moeite de achtste finale van het tennistoernooi in Miami bereikt. De als tweede geplaatste Belgische won in drie sets van de Spaanse Maria Jose Martinez: 6-4, 4-6, 6-3. Clijsters vindt in haar volgende partij Ana Ivanovic aan de andere kant van het net.

Ivanovic ging door na opgave van de Française Virginie Razzano. De Servische leidde op dat moment met 2-6, 6-2, 3-0. Francesca Schiavone drong dankzij een 6-4, 7-6 (2) zege op Lourdes Dominguez Lino ook door tot de vierde ronde. Schiavone treft nu de Poolse Agnieszka Radwanska, die Maria Kirilenko met 7-6 (2), 6-3 versloeg.

David Ferrer reikte in het mannentoernooi tot de achtste finale. De Spanjaard, als zesde geplaatst, boekte een eenvoudige 6-4, 6-2 zege op Somdev Devvarman uit India. Ferrer neemt het nu op tegen de Fransman Michael Llodra of Marcel Granollers uit Spanje.

De Amerikaan John Isner en Kevin Anderson uit Zuid-Afrika treffen elkaar ook in de volgende ronde. Isner versloeg Alex Bogomolov met 6-2, 7-6 (4) en Anderson trok aan het langste eind tegen Pablo Andujar: 6-2, 6-3. Mardy Fish wacht door een 6-4, 6-3 zege op Richard Gasquet een ontmoeting met Robin Söderling of Juan Martin del Potro.


Clijsters te sterk voor Martinez (Foto: Novum)