"Messi speelt als een kind, volledig vrij"

Peterselieman

Dmytro Chygrynskiy speelde vorig seizoen bij FC Barcelona samen met Lionel Messi. De Oekraïner, inmiddels weer vertrokken, beschouwt zijn oud-ploeggenoot als een fenomeen.

"Hij heeft een fantastische coördinatie", zei Chyrgynskiy volgens Voetbal International. "Messi heeft hetzelfde spel als een kind, volledig vrij. Tijdens trainingen leek het er op alsof hij even daarvoor tegen zijn moeder zei: Ik ga even voetballen, maar ik ben terug voor het avondeten."

"Het is een ongelooflijk fenomeen die tot alles in staat is in het veld. In een fractie kan hij een beslissing maken", aldus Chyrgynskiy, die nooit wist te overtuigen bij Barcelona. De verdediger kwam voor 25 miljoen euro over van Shakhtar Donetsk, maar speelde slechts twaalf duels.

Na één seizoen keerde hij voor vijftien miljoen euro terug naar Shakhtar. Op 6 april treft hij zijn oud-ploeggenoten in de kwartfinale van de Champions League. "Veel mensen zeggen Barça zonder trainer kan functioneren, maar dat is onzin. Het is geen machine. Er wordt hard gewerkt."