Parker hoopt op meer kansen van Capello

donroyco

Scott Parker hoopt op een langer verblijf bij Engeland. De middenvelder maakte zaterdag grote indruk in de gewonnen EK-kwalificatiewedstrijd tegen Wales (0-2). Parker maakte zijn interlanddebuut al in 2003, maar kwam sindsdien nauwelijks in actie voor de nationale selectie (vijfmaal).

Zaterdag kreeg hij echter weer een kans van Fabio Capello en die greep Parker met beide handen aan. "Ik heb goed gespeeld", stelt Parker tegen Sky Sports. "Ik moet deze lijn gewoon doortrekken en wachten op mijn kans. Ik weet dat er veel concurrentie is op het middenveld, maar ik denk dat ik heb laten zien dat ik hier thuishoor. De samenwerking met Lamps en Jack (Lampard en Wilshere, red.) was meer dan goed. Met deze twee samenspelen is ontzettend fijn."

In de aanloop naar het kwalificatieduel vreesde Engeland het fanatieke publiek in Cardiff, maar twee vroege goals waren volgens Parker het ideale medicijn om de supporters stil te krijgen. "Het is altijd lastig voetballen in Wales. Er heerste spanning in het stadion, maar met onze scherpe start legde we hen het stilzwijgen op."