Chileen gaat strijd aan met Blatter

donroyco

Sepp Blatter en Mohamed Bin Hammam krijgen mogelijk concurrentie van een Chileen. Elia Figueroa wil zich verkiesbaar stellen voor het FIFA-voorzitterschap. Figueroa is geen onbekende in de voetbalwereld. De voormalig prof werd in het verleden drievoudig Zuid-Amerikaans voetballer van het jaar.

De Chileen gaf aan dat hij is gekozen door een groep, genaamd 'FIFA Change', die een nieuwe leider voor de wereldvoetbalbond zoeken in aanloop naar de verkiezing in Zürich. "Dit is ontstaan via een groep in Engeland en andere delen van Europa die een kandidaat-voorzitter voor de FIFA wilden voordragen. Zij vroegen mij om zich bij een commissie aan te sluiten, die later besloot dat ik de meest geschikte kandidaat zou zijn", aldus Figueroa tegenover Reuters.

Figueroa opteert voor een meer transparante organisatie. Zo zou hij supporters een stem willen geven in het beleid van de wereldvoetbalbond. "Mijn idee is om zaken in het voetbal te veranderen en te verbeteren. Ik kan nog geen details prijsgeven, maar als de nominatie is bevestigd wel." Kandidaat-voorzitters kunnen zich tot uiterlijk volgende week vrijdag beschikbaar stellen, waarna op 1 juli in Zürich de verkiezing zal worden gehouden.