Balotelli gooit dartpijltjes op jeugdspelers City

Jeffrey

Dat Mario Balotelli een steekje los heeft is bekend, maar de twintigjarige Italiaan maakte het dit weekend wel heel erg bont. Balotelli zorgde voor opschudding vanwege het feit dat hij werd betrapt op het gooien van dartpijltjes naar jeugdspelers. De spits gooide vanaf de eerste etage van een gebouw op het trainingscomplex uit verveling pijltjes naar jeugdspelers van City. Voor zover bekend raakte niemand daarbij gewond.

Een woordvoerder van de Engelse club bagatelliseerde het incident. Volgens de zegsman betrof het een grap en was er geen sprake van opzettelijk kwaad. De clubleiding zal de zaak intern behandelen. Of het incident consequenties voor Balotelli zal hebben in de aanloop naar het competitieduel met Sunderland van komende zondag, is nog niet duidelijk.

Balotelli staat te boek als een enfant terrible. Met zijn uitspraken en acties zorgt de voormalig aanvaller van Internazionale bijna wekelijks voor scheve gezicht bij City, dat onlangs ook nog eens werd gedupeerd door Balotelli. In de eerste helft van het Europa League-treffen met Dynamo Kiev pakte de hoofdrolspeler een oliedomme rode kaart, waardoor City zich niet wist te plaatsen voor de kwartfinales.