'Jeffrén prijkt bovenaan wensenlijst Liverpool'

donroyco

Liverpool FC heeft haar pijlen gericht op een naamgenoot van Luis Suárez. Jeffrén Suarez van FC Barcelona staat op de wensenlijst van Kenny Dalglish. De 23-jarige vleugelaanvaller is geen vaste kracht in Catalonië en zou een afkoopsom van negen miljoen euro in zijn contract hebben staan.

Dalglish is volgens de Daily Mirror op zoek naar een snelle buitenspeler met een goede voorzet, die Andy Carroll en Luis Suárez moet voorzien van doelpunten. Jeffréns contract in Catalonië loopt tot de zomer van 2012. De Venezuelaan hoeft niet op veel speeltijd te rekenen in het team van trainer Josep Guardiola.  In de Primera División kwam hij pas in drie wedstrijden binnen de lijnen. Hij scoorde overigens wel in de veelbesproken kraker tegen Real Madrid (5-0).

Dalglish kan sinds zijn terugkeer bij The Reds rekenen op de steun van de puissant rijke clubleiding. De oefenmeester zag weliswaar eind januari Fernando Torres voor de nodige miljoenen vertrekken naar Chelsea, maar kreeg daarvoor in ruil Suárez en Andy Carroll tot zijn beschikking.