Van Marwijk kiest voor ongewijzigd Oranje

Olga Kroeders

Bert van Marwijk lijkt zijn basiself niet te wijzigen in de aanloop naar het EK-kwalificatieduel met Hongarije. Dat weet het ANP te melden, afgaande op de training.

Dat betekent onder meer dat Rafael van der Vaart en Nigel de Jong weer centraal op het middenveld spelen en Ibrahim Afellay concurrent Eljero Elia uit de basis houdt. Een terugkeer van Mark van Bommel zit er niet in. De aanvoerder ondernam de afgelopen dagen vergeefse pogingen om fit te worden, maar verliet eerder vandaag het trainingskamp met een zwelling in zijn bovenbeen.

Oranje bereidde zich vandaag met een lichte training in De Kuip voor op de thuiswedstrijd tegen Hongarije, dat vrijdag voor eigen publiek werd afgedroogd (0-4). Van Marwijk had in de stralende zon de beschikking over 22 fitte spelers.

De oefensessie trok tientallen enthousiaste toeschouwers die hun favorieten met applaus bedankten voor de galavoorstelling in Boedapest. Het Nederlands elftal traint maandag nog achter gesloten deuren in de Arena, alvorens het dinsdag aantreedt tegen de Hongaren. Bij een nieuwe driepunter lijkt Oranje al een ticket te kunnen boeken naar Polen en Oekraïne.