Achtervleugel oorzaak diskwalificatie Saubers

Peterselieman

Sauber dacht tijdens de Grand Prix van Australië met Sergio Pérez en Kamui Kobayashi een fraaie zevende en achtste plaats binnengehaald te hebben, maar een diskwalificatie gooide roet in het eten van het Zwitserse team. De bovenzijde van de achtervleugel zou volgens de stewards niet volgens de regels zijn geweest.

De stewards wijzen er op dat het deel niet voldeed aan de artikelen 3.10.1 en 3.10.2 van het technisch reglement. Hierin staat beschreven waar de achtervleugel op de bolide gepositioneerd moet zijn en aan welke aanvullende eisen het moet voldoen. Technisch directeur van Sauber James Key is het dan ook niet eens met de diskwalificatie. "Dit is een erg verrassend en teleurstellend resultaat. Er zijn vraagtekens geplaatst bij de bovenkant van het bovenste onderdeel van de achtervleugel."

"Dit gebied is eigenlijk irrelevant voor de werking van het onderdeel en heeft dus ook duidelijk geen voordeel opgeleverd. We controleren het ontwerp van de onderdelen nu erg goed en we denken erover om in beroep te gaan tegen de beslissing van de wedstrijdleiding."