Nieuwe schorsing dreigt voor Toivonen

Jeffrey

Ola Toivonen is geschorst in de Eredivisie en voor de EK-kwalificatieduels. In het oefenduel met RKC Waalwijk kreeg hij een rode kaart. Een nieuwe schorsing dreigt voor de Zweed.

De rode kaart in het oefenduel met RKC Waalwijk (0-0) kan de Toivonen een nieuwe schorsing opleveren, meldt Voetbal International. Toivonen viel scheidsrechter Rutger Bekebrede verbaal aan nadat de arbiter geen strafschop toekende aan de Eindhovenaren. Bekebrede trok daarop de rode kaart.

Trainer Fred Rutten was hoogst ongelukkig met de actie van zijn speler. Opnieuw was er een incident te betreuren rond de Zweed. Daarbij is het zeker niet uit te sluiten dat Toivonen langer op strafbankje plaats zal moeten nemen.

De tuchtcommissie van de KNVB kan overgaan tot een strafzaak. Dit kan gevolgen hebben voor wedstrijden in de Eredivisie. Een rode kaart in een oefenduel levert normaal gesproken alleen een schorsing op voor vriendschappelijke wedstrijden, maar in bijzondere gevallen kan het ook door worden getrokken naar Eredivisiewedstrijden.