Opnieuw branden in duingebied Bergen

Redactie

In het duingebied bij Bergen en Bergen aan Zee hebben woensdag opnieuw twee brandjes gewoed. Het gebied wordt al enige jaren geteisterd door branden. Hoewel voorgaande branden soms voor behoorlijk wat schade en overlast zorgden, bleven de branden dit keer beperkt.

De eerste brand kwam woensdag rond 17.30 uur binnen en woedde aan de Zeeweg in Bergen aan Zee. Kort daarop werd een tweede brand gemeld aan de Zwarteweg in Bergen. Het waren volgens de brandweer niet de eerste Bergse duinbranden van dit jaar.

De brandweer kon de branden van ongeveer 30 vierkante meter volgens de politie snel blussen. Het nablussen kon daardoor rond 18.15 uur al beginnen. De politie onderzoekt de branden en roept getuigen op zich te melden.

Bij veel branden in het gebied werd tot nu toe brandstichting vermoed. Dat was onder meer het geval bij een brand in augustus, toen een gebied van 100 bij 100 meter aan duinen en bosjes in brand stond in Bergen aan Zee. In april woedde daarnaast een grote brand in dezelfde plaats die een gebied van 1 bij 2 kilometer verwoestte.

In het najaar van 2009 woedden ook verschillende branden in het gebied. Meerdere keren moesten bewoners worden geëvacueerd omdat het vuur de bebouwde kom dreigde te bereiken.