Schumacher hoopt op achtste wereldtitel

Niels (DerMeister)

Michael Schumacher heeft erg veel vertrouwen in komend seizoen. De Duitser eindigde vorig jaar slechts als negende in het eindklassement van de Formule 1 en hoopt dit resultaat komend seizoen enorm te verbeteren.

De zevenvoudig wereldkampioen liet weten erg tevreden te zijn met zijn Formule 1-bolide: "Mercedes heeft een enorme stap voorwaarts gezet." Ook denkt hij nog altijd aan een eventuele achtste wereldtitel: "Maar dan zal ik eerst met Nico Rosberg (teamgenoot red.) moeten afrekenen." Rosberg eindigde afgelopen seizoen twee plaatsen boven Schumacher in het eindklassement.

"Het is realistisch om te denken dat we dit jaar om de podiumplaatsen gaan strijden. Als het heel goed gaat, kunnen we misschien zelfs winnen", aldus Shumacher tegenover de verzamelde pers in het Australische Melbourne.

De inmiddels 42-jarige Schumacher verwacht de meeste concurrentie uit de renstal van Red Bull, met wereldkampioen Sebastian Vettel en Mark Webber: "Ik denk dat wij met Ferrari, Renault, Williams en McLaren gaan uitmaken wie Red Bull op de hielen gaat zitten."