Amrabat: "De Turkse competitie ligt me wel"

Niels (DerMeister)

Sinds een half jaar is Nordin Amrabat te bewonderen in de Turkse competitie. Afgelopen winter verliet hij PSV om bij Kayserispor te gaan spelen. Daar komt hij wekelijks aan spelen toe en tot nu toe heeft onze landgenoot geen spijt van zijn overstap naar Turkije.

Tegenover Voetbal International vertelde Amrabat: "De competitie ligt me wel. Ik ben snel en kan een mannetje uitspelen. Tegen zulke spelers voetballen de backs hier niet graag. Inmiddels is het een stuk lastiger. Sinds Hakan Sükür me de hemel in heeft geprezen, krijg ik dubbele dekking. Toch is het een goede keuze geweest, want ze benutten me hier op mijn sterke punten."

Toch heeft de voormalig international van Jong Oranje geen slechte herinneringen aan zijn tijd bij PSV: "Ik zat er op een dood spoor. Jeremain Lens werd voor veel geld gekocht van AZ en op mijn favoriete plaats deed Balázs Dzsudzsák het qua rendement geweldig. Als ik mocht invallen, wilde ik me veel te geforceerd bewijzen en dan ging het mis."

"Het begin, onder Huub Stevens, verliep naar behoren en na zijn vertrek had ik ook een goede periode onder interim-coach Dwight Lodeweges. Na de komst van Fred Rutten kreeg eerst Danko Lazovic de voorkeur en daarna werd Lens voor veel geld gekocht."

De 23-jarige Amrabat heeft ook veel respect voor Rutten: "Rutten wilde me houden, maar ik zag geen toekomst meer en wilde weg. Als mens heb ik Rutten hartstikke hoog zitten, echt een fijne man, eerlijk ook. We smsen nog steeds. Maar aan een trainer die je niet opstelt, heb je uiteindelijk niets, hè? Ik ben voetballer, geen bankzitter."

Volg de verrichtingen van Nordin Amrabat wekelijks in de Nederlandse voetballers in het buitenland.