Nintendo 3DS meest succesvol lancering console ooit

Redactie

Van de Nintendo 3DS zijn vooraf meer exemplaren besteld dan van welke spelcomputer dan ook. De 3D-spelcomputer is vanaf vrijdag te koop. Veel winkelketens in binnen- en buitenland hebben aangegeven al helemaal door hun voorraad heen te zijn.

Bij de Nederlandse winkelketen Game Mania was de voorraad Nintendo 3DS-spelcomputers vorige week vrijdag al volledig gereserveerd. De dochteronderneming van Free Record Shop ontving tweeduizend spelcomputers van Nintendo. De gamewinkel verwacht binnen anderhalve week na de lancering een tweede levering.

Ook in het Verenigd Koninkrijk doet de 3DS het goed in de voorverkoop. Nintendo heeft aangegeven dat Britse consumenten twee keer meer spelcomputers hebben besteld dan in 2006 met de Wii. Ook voor de Britse onlinewinkel Amazon is de 3D-spelcomputer de meest bestelde spelcomputer ooit, met 71 procent voorsprong op de Playstation 3.

De draagbare spelcomputer gaat ongeveer 250 euro kosten. Naar verluidt, verdient Nintendo aan elke verkochte spelcomputer. Microsoft en Sony lijden vaak verlies op hun spelcomputers in de hoop winst te maken met de verkoop van software. De productiekosten van een spelcomputer worden na verloop van tijd wel lager, wanneer de onderdelen goedkoper worden.

Nintendo zet hoog in op het 3D-gamen zonder bril. Van de Nintendo DS, de voorloper van de 3DS, zijn wereldwijd ruim 145 miljoen exemplaren verkocht. Bij de lancering van de nieuwe draagbare spelcomputer liggen dertien games in de winkel. Zondag verschijnt de 3DS ook in de Verenigde Staten en volgende week donderdag in Australië. In Japan kan sinds eind februari gespeeld worden op de nieuwe spelcomputer. Ook daar doet de 3DS het goed.