Vierde Narnia-film in de maak

Redactie

De vierde Narnia-film komt eraan. Dat zegt producent Walden Media in de Amerikaanse krant The Christian Post. Het project bevindt zich nog in het beginstadium, dus het kan nog wel een paar jaar duren voordat de film in de bioscoop verschijnt.

"We zijn in bespreking met Twentieth Century Fox en de erven van C.S. Lewis over een film gebaseerd op het boek The Magician's Nephew", zegt Michael Flaherty, directeur van Walden Media. "Als alles goed gaat, kunnen we op zoek naar een scenarist. We zijn dus nog wel een paar jaar bezig."

Eerder gingen geruchten dat The Silver Chair verfilmd zou worden. The Magician's Nephew is het zesde boek in de reeks, maar vertelt het prille begin van Narnia. Het is daarmee een van de eerste voorbeelden van een prequel.

Het verhaal gaat over de Engelse Digory Kirke en Polly Plummer, die een magische ring vinden van Digory's oom Andrew. Als Polly ineens onzichtbaar wordt, legt oom Andrew uit dat hij een amateurtovenaar is, en dat Polly naar Narnia is getransporteerd. Digory kan haar alleen terughalen als hij eenzelfde ring gebruikt. Oom Andrew geeft hem twee andere ringen mee om terug te kunnen keren naar Londen, maar is hij wel te vertrouwen?


Vierde Narnia-film in de maak (Foto: Novum)