Bestverkochte Resident Evil binnenkort in HD

Redactie

De bestverkochte Resident Evil-game voor de Playstation 2 en Gamecube wordt opnieuw uitgegeven in HD-kwaliteit. Resident Evil 4 uit 2005 verschijnt, samen met Resident Evil: Codename Veronica X uit 2001, voor de Playstation 3 en Xbox 360.

De twee spellen worden gebundeld in de Resident Evil Revival Selection HD Remastered Version. Dat heeft Capcom volgens de Japanse website Andriasang bekendgemaakt.

Resident Evil 4 was zes jaar geleden een daverend succes. Het spel verscheen op de Gamecube en de Playstation 2, terwijl het later nog op de pc en Nintendo Wii werd uitgegeven. In totaal zijn ongeveer zeven miljoen exemplaren van de game verkocht. Daarnaast verscheen het spel vorig jaar voor de iPhone en iPad.

De game-uitgever heeft nog niet bekendgemaakt wanneer Resident Evil Revival Selection in de Japanse winkels moet liggen. Gezien de populariteit van de Resident Evil-serie is een lancering in Europa niet ondenkbaar.

De Japanse game-uitgever heeft wel bekendgemaakt dat de eerste Resident Evil voor de Nintendo 3DS vanaf 2 juni in Japan verkrijgbaar is. Het op actie gerichte Resident Evil The Mercenaries 3D plaats spelers in de schoenen van Jill Valentine of Albert Wesker waarbij hordes zombies definitief naar het hiernamaals gestuurd moeten worden.

Volgende maand organiseert Capcom het jaarlijks terugkerende Captivate-evenement. Hier worden de plannen van de uitgever in de Verenigde Staten en Europa gepresenteerd.