Bellamy: "Engelsen zijn bang in het veld"

André

Engeland gaat zaterdag in de strijd om EK-kwalificatie op bezoek bij Wales. Craig Bellamy stookt het vuurtje alvast op in aanloop naar het duel. Wales is nog puntloos maar volgens de aanvaller zijn ze niet kansloos.

Bellamy weet wat er mis is het het Engelse nationale elftal. Volgens hem presteert de ploeg van Fabio Capello niet vanwege de immense druk van de media. "Voor het WK had Engeland een aantal spelers die op het punt stonden geridderd te worden. Ze gingen naar Zuid-Afrika met de beste middenvelder en beste spits ter wereld."

Op het WK verloor Engeland van Duitsland in de achtste finales (4-1). "Op eindtoernooien draait het niet om wie de beste spelers heeft", aldus Bellamy. "Duitsland won, omdat ze een team hadden waarin de spelers veel vrijheid kregen. Engeland zag er juist gespannen uit, enorm gespannen zelfs."

Hij voegt eraan toe dat de spelers bang zijn op het veld. "De Engelse spelers zijn bang op het veld. Ik kan me een uitspraak herinneren van Steven Gerrard, die voor het duel met Andorra zei dat hij bang was om balverlies te lijden. Dan hebben we het over een van de beste spelers ter wereld van de laatste tien jaar. Hij voelde dat zo. Kun je je voorstellen in welk milieu zij moeten presteren?" besluit Bellamy