Promotor: "Race Australië is veilig gesteld"

Peterselieman

De promotor van de Grand Prix van Australië Ron Walker zegt dat het bestaande Formule 1-contract dat tot en met 2015 loopt gewoon uitgediend zal gaan worden. De race ligt onder vuur vanwege de hoge kosten en mede daarom dreigt Formule 1-baas Bernie Ecclestone de wedstrijd van de kalender te halen.

De burgemeester van Melbourne Robert Doyle was een van de criticasters, maar lijkt nu wat bijgedraaid te zijn. Mede daarom is Walker optimistisch. "Onze toekomst is vrij zeker. Er is een wederzijdse optie voor vijf jaar en Bernie erkent dat dit een geweldige stad is om met de Formule 1 te bezoeken. Het is net als bij Montreal. Die lieten ze gaan, ze bedachten zich en nu is Canada weer terug. Het is prachtige reclame voor de stad, deze sport is geweldig voor de publiciteit van Melbourne," zei hij tegen Autosport.

Walker zal wel het voorstel van Ecclestone om bij Avalon Airport een permanent circuit neer te leggen gaan bestuderen. "Nu meneer Ecclestone dat balletje weer heeft opgegooid gaan we er naar kijken. Het kost veel geld om te bouwen, maar tegelijkertijd heeft de stad een miljard dollar in het Tennis Centre geïnvesteerd. We zouden drie jaar nodig hebben om de baan te bouwen en het besluit moet uiterlijk volgend jaar genomen worden, misschien als onderdeel voor het nieuwe contract voor na 2015. Het is iets dat we snel na de race met de overheid gaan bespreken."